A fekete bodza gondozása

Megyeri Szabolcs 2014-05-29 17:28:35
A fekete bodza viszonylag igénytelen növény, ezért alapvetően nem igényel sok ápolást. Tavasszal távolíthatjuk el az elszáradt elöregedett hajtásait. Ha sövénynek ültetett bodzánk van, akkor a formára igazítást is ekkor végezhetjük el. Fontos, hogy rendszeresen visszavágjuk ezt a cserjét, különben felkopaszodhat, és rendezetlen, gyomszerű hatást kelt.
A nyár közeledtével megjelennek a bodza jól ismert illatos virágai, melyeket levághatunk és szörpnek, limonádéba vagy teának használhatjuk fel. A virágokat a bokron hagyva nyár vége felé a fekete termés díszíti majd növényünket. A bodza termését sem szükséges eltávolítani, a madarak előszeretettel fogyasztják.
Figyeljünk oda a cserje tövétől eredő sarjhajtásokra, melyek könnyen elterjedhetnek. Ezeket legkönnyebben metszőollóval tudjuk eltávolítani. A metszési munkálatokon túl nincs is már teendőnk csak elfogyasztani nyári bodzás limonádénkat.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.