A fekete berkenye ültetési lépései

Megyeri Szabolcs 2015-06-10 15:28:29

A fekete berkenye elkövetkezendő életét nagyban befolyásolják az ültetési körülmények. Mivel a berkenyének sekélyen helyezkednek el a gyökerei, nem csak szabadföldi, de edényes kiültetésre is alkalmas.

Előkészületek: A berkenye a középkötött, laza szerkezetű talajokat kedveli, ezért ültetés előtt ásóval forgassuk át a területet. Szabadföldi kiültetésnél ügyeljünk arra, hogy a kiásott gödör kétszer olyan mély és széles legyen, mint amekkora a vásárolt konténer.

Megfelelő hely kiválasztása: A hely kiválasztásánál vegyük figyelembe a berkenye környezeti igényeit. Fényigényes növény, ezért leginkább észak-déli irányú sorokba vagy a kert napos, félárnyékos részére ültessük ki. Talaj iránt nem igényes, de a kiegyenlített fejlődéshez jó vízgazdálkodású, enyhén savas vagy semleges kémhatású talaj szükséges.

Ültetés folyamata: Helyezzük a kiásott ültetőgödörbe a csemetét és halmozzunk rá Florasca A típusú BIO virágföldet, mely biztosítja a berkenye számára az optimális közeget és savanyú kémhatást. Miután elültettük a növényt, jó alaposan öntözzük be. A berkenye vízigénye idősebb korában is megmarad, ezért biztosítsuk számára mindig a rendszeres vízellátást.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.