Termékek Menü
0

A fekete berkenye ültetési lépései

Megyeri Szabolcs
2015-06-10 15:28:29

A fekete berkenye elkövetkezendő életét nagyban befolyásolják az ültetési körülmények. Mivel a berkenyének sekélyen helyezkednek el a gyökerei, nem csak szabadföldi, de edényes kiültetésre is alkalmas.

Előkészületek: A berkenye a középkötött, laza szerkezetű talajokat kedveli, ezért ültetés előtt ásóval forgassuk át a területet. Szabadföldi kiültetésnél ügyeljünk arra, hogy a kiásott gödör kétszer olyan mély és széles legyen, mint amekkora a vásárolt konténer.

Megfelelő hely kiválasztása: A hely kiválasztásánál vegyük figyelembe a berkenye környezeti igényeit. Fényigényes növény, ezért leginkább észak-déli irányú sorokba vagy a kert napos, félárnyékos részére ültessük ki. Talaj iránt nem igényes, de a kiegyenlített fejlődéshez jó vízgazdálkodású, enyhén savas vagy semleges kémhatású talaj szükséges.

Ültetés folyamata: Helyezzük a kiásott ültetőgödörbe a csemetét és halmozzunk rá Florasca A típusú BIO virágföldet, mely biztosítja a berkenye számára az optimális közeget és savanyú kémhatást. Miután elültettük a növényt, jó alaposan öntözzük be. A berkenye vízigénye idősebb korában is megmarad, ezért biztosítsuk számára mindig a rendszeres vízellátást.

Tartalomhoz tartozó címkék: berkenye