A Fehér som ültetése

Megyeri Szabolcs 2014-12-16 14:37:24

Mindenek előtt alaposan gondolja át a helyét a Fehér somnak, mivel a 2 méter magasságot is elérheti az évek alatt. Ebből adódik, hogy nem célszerű ablakok vagy ajtók elé ültetni, mert a későbbikben zavarhatja a kilátást vagy a közlekedést. Ez a díszcserje napos, félárnyékos helyen érzi legjobban magát, hiszen feltűnő színű vesszője csak így fog tudni mindig friss és üde lenni. Kertészetemtől konténeres formában kapja meg a Fehér somot, ezáltal az első fagyok beköszöntéig bármikor elkezdheti az ültetést.

Ajánlott kétszer akkora gödröt kiásni a cserjének, mint amekkora konténerben tőlünk megkapta. A gödröt töltse fel Dolce Vital földkeverékkel, mely a vegetációs idő alatt kellő mennyiségű tápanyaggal látja el a bokrot. Ezen kívül plusz tápanyagra nem lesz szükség, mivel azzal csak a cserje gyengülését fogja elérni. Amennyiben az őszi hónapokban kívánja elültetni a cserjét, akkor ajánlott lombbal vagy szalmával betakarni a törzsét 30-40 cm-es magasságig, hogy ne fagyjon ki a növény. Beültetés után alaposan öntözze meg a somot, a gyökérképződés elősegítése érdekében. A somfélék rendkívül igénytelen növények, ezért a továbbiakban sem lesz sok gondja velük, kártevőkkel, betegségekkel szemben ellenállóak, tehát minden kertbarátnak jó szívvel ajánlom.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.