A Fehér som élete az Ön kertjében

Megyeri Szabolcs 2014-12-16 14:28:35

Ez a lombhullató cserje sok gondozást nem igényel, azonban van olyan feladat, amit minden évben el kell végezni, ez pedig a metszés. A Fehér som kiválóan alkalmazható válaszfalként, azonban ekkor csoportosan ajánlott ültetni. Ekkor méterenként 3 tő somra lesz szüksége, és a folyamatos nyírásnak köszönhetően tömött, sűrű sövény vagy válaszfal alakítható ki belőle.

A metszést két alkalommal is el lehet kezdeni az év folyamán, lehet télen vagy kora tavasszal még a rügyek megjelenése előtt elvégezni a metszést. Tapasztalataim alapján én azt ajánlom Önnek, hogy inkább a tavaszi metszést válassza, ugyanis, ekkor több ideje marad a cserjének kinevelni az új hajtásokat. Mint minden növénynél, a Fehér somnál is az új hajtások lesznek erőteljesek és halványabbak. Amennyiben jó környezetben van tartva, nevelve, akkor kártevő mentes, azonban lehet ellensége levéltetveknek vagy ormányos bogárnak

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.