A délvirág gondozása

Megyeri Szabolcs

A délvirág egy kiemelkedő szépségű, különlegesen szép virágzattal rendelkező évelő, melynek Delosperma ’Red Mountain’ változata káprázatos narancspiros virágszirmaival fogja elkápráztatni a háziakat, és a kertbe betérő vendégeket. A délvirág gondozási igénye alacsony, főképpen az ültetés előtt kell alaposan odafigyelni a körülményekre.

A délvirág talajigénye kimerül a jó vízáteresztő képességű, száraz, meleg közegben, ráadásul a délvirág fényigénye magas, így ezt az évelőt mindig a kert napsütötte, fényes részére telepítsük. A délvirág ültetési ideje hosszú, a hideg téli hónapok kivételével szinte bármikor a kertbe kerülhet.

A délvirág rendelése előtt ajánlatos vizsgálatot tartani a kertben a kijelölt területen, és amennyiben a körülmények nem megfelelőek, vagy a talaj javításával (humusz, homok), vagy másik ültetési hely keresésével korrigáljunk. A délvirág tőtávolsága könnyen beállítható, ha szem előtt tarjuk, hogy egy négyzetméterre 5-7 tő ültetése javasolt. Természetesen délvirágot cserépben is nevelhetünk a balkonon, teraszon, de akár sziklakertbe, rézsűkre, vagy éppen temetői síremlékekre is ültethetjük. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.