Termékek Menü
0

A császárfa metszése

Megyeri Szabolcs
2015-02-04 17:23:15

A császárfa metszésére egyrészről azért van szükség, hogy mindig egészséges külleme legyen, valamint, hogy az erőteljesnek mondható növekedését kicsit kordában tartsuk.

Amikor elkezdjük a metszést először is gondoljuk át, járjuk körbe a fát, hogy mégis mely ágakat szeretnénk eltávolítani. Minden esetben a legfontosabb, hogy a beteg, valamint a fa törzse felé mutató ágakat vágjuk le. Abban az esetben, hogy ha beteg részt távolítunk el a fáról, után minden esetben fertőtlenítsük le a metszőollót, hogy nehogy tovább fertőzzük a kertünket.

Általában a fa alsó egy harmadával szokták kezdeni a metszést tavasszal. A metszést mindig a rügy felett végezzük el, hiszen onnan fog majd erős, új hajtásokat nevelni a császárfa. Figyeljünk arra, hogy egyszerre ne távolítsunk el túl sok ágakat a fáról, legyen ideje regenerálódni. A metszésnél is, mint oly sok más helyen, a fokozatosságra kell figyelni.

A császárfa rengeteg termést hoz minden évben, melyekről nagyon könnyen terjed, így figyelni kell arra, hogy ezeket a magokat szedjük fel a földről. Hogy ha már megerősödött magoncot látunk, érdemes szintén a metszőollót elővenni, de mindig ügyeljünk rá, hogy a teljes gyökérzetével távolítsuk el a terjedő növényt. 

Tartalomhoz tartozó címkék: díszfák parkfa