A citromsárga virágú trombitafolyondár igényei

Megyeri Szabolcs 2015-01-16 15:29:51

A növények számára fontos a rendszeres odafigyelés, hiszen a kert egy olyan élő dolog, ami csak emberi kéz hatására tud szépen fejlődni. A citromsárga virágú trombitafolyondárnak van pár igénye, amit ha teljesítünk, akkor a nyár folyamán rengeteg tölcsér alakú élénkszínű virággal kápráztat el minket.

1. Metszés: Ha kordában szeretnénk tartani a citromsárga virágú trombitafolyondárt, akkor minden év kora tavaszán el kell végezni a metszést. Ezzel irányíthatjuk hajtásainak növekedési irányát is, valamint fiatalíthatjuk a növényt. Ha már egyszer elkezdtük a metszést, akkor minden évben végezzük el, hiszen az új hajtások mindig erőteljesebben fognak nyílni. Minden növény metszése estén mindig tiszta metszőollót használjunk, így elkerülhetjük kertünk befertőzését.

2. Talajigény: Annak érdekében, hogy rengeteg virág legyen a citromsárga virágú trombitafolyondár hajtásain tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű talajba érdemes ültetni. Ha az ültetés során Dolce Vital általános virágföldkeverékkel töltöttük fel az ültető gödröt akkor ezt az igényét teljesítettük is.

3. Öntözés: A kertünkbe újonnan ültetett citromsárga virágú trombitafolyondárt alaposan szükséges megöntözni, hogy a gyökerek terjedésében segítsük. Forró nyári napokon, termesztésen szükséges még egy öntözést beiktatni. 

4. Növényvédelem: Ha megfelelő környezetben van elhelyezve a citromsárga virágú trombitafolyondár, akkor nem fogékony a kártevőkre, kórokozókra. Azonban, hogy ha a metszés során nem jártunk el kellő figyelemmel, akkor véletlenül is befertőzhető a kapaszkodó cserje. Rossz feltételek mellett nevelt citromsárga virágú trombitafolyondár legyengülhet és ilyen esetben a levéltetvek ellephetik a lombozatát. Ha esetleg olyan kártevővel, kórokozóval áll szemben, amit nem ismer, és nem tudja, mit tegyen ellene, akkor bátran kérje ki szakember tanácsát.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.