A citromfű gyógyhatásai

Megyeri Szabolcs 2015-01-15 11:32:18

A gyógynövény hataóanyagai: illóolaj, cseranyag, keserűanyag, nyálkaanyag és kávésav. Külsőleg bedörzsölőként alkalmazható.

A citromfű gyógyteája nyugatató hatású, ezért segíti a pihentető alvást. Ideges szívpanaszokra is javasolják fogyasztását, mert csökkenti a magas vérnyomást. Fejfájás ellen is használható. Depresszió kezelésére már a XVII. században is alkalmazták a gyógynövényt.

Vírusölő hatóanyagokat tartalmaz, ezért ajakherpesz kezelésére krémek készülnek belőle. Az illatát nem tűrik a szúnyogok, ezért rovarriasztó szerekben előszeretettel alkalmazzák. Az emésztést segíti, csökkenti a puffadást, gyomorrontás, hányinger esetén is alkalmazható. Nem csak gyógyteaként alkalmazható, ételeinkben is érvényesül jótékony hatása. A gyümölcsleveshez nagyon jól illik frissítő íze, de fűszerezhetünk vele salátát, főzeléket, szárnyas, vagy vadas ételeket. A változatosan felhasználható növényt ajánlom fűszerkertekbe, vagy erkélyre.

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.