A Berberis julianae ültetése

Megyeri Szabolcs 2014-06-27 11:39:02

A júlia borbolya szoliterként is mutatós, de védősövényként kihasználhatjuk azt a tulajdonságát, hogy rendkívül szúrósak a levelei. Ezért ültetik pl. parkokban olyan helyre, ahol az áttaposást meg kell akadályozni. Ha sövényként szeretnénk ültetni a cserjéket, a tőtávolság 40-60 cm legyen. Ha konténeres növényekről van szó, akkor ültethetjük őket márciustól egészen október végéig, de ekkor szükséges a rendszeres öntözés. Az ültetést kezdjük azzal, hogy elosztjuk a töveket megfelelő távolságban, aztán a konténer nagyságától függően 40x40x40 vagy 60x60x60 cm-es ültetőgödröket ásunk.

A gödrök aljába szerves trágyát szórunk, amelyre aztán egy kis humuszos földet, hogy a trágya ne érintkezzen közvetlenül a növény gyökerével. A földlabdákat belehelyezzük a gödörbe, majd figyelve arra, hogy a cserje gyökérnyaka egyazon magasságban legyen a talajfelszínnel, a földet tömörítjük. Végül a növényt alaposan beöntözzük. A csemeték pár hét alatt meggyökeresednek, de addig is szükséges a rendszeres öntözés.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.