A barackszínű trombitafolyondár ültetése 4 lépésben

Megyeri Szabolcs 2015-01-16 17:35:30

Az ültetés során kell a legjobban ügyelni arra, hogy kellő figyelmet fordítsunk a barackszínű trombitafolyondárra, hiszen csak így lesz rengeteg barackszínű virág a hajtás végeken.

1. Tervezés: Napos helyen fejlődnek a legjobban a barackszínű virágok. Elhelyezhetjük pergola, kerítés vagy lugas lábához, így könnyedén be tudja nőni a szerkezetet.

2. Talaj-és ültető gödör előkészítés: Célszerű ásóval átforgatni párszor a kiválasztott terület talaját, hogy minél morzsalékosabb földbe lehessen ültetni a barackszínű trombitafolyondárt. Az ültető gödör elkészítésénél arra kell figyelni, hogy kétszer olyan széles és mély helyet készítsünk a kapaszkodócserje számára, mint amekkora konténerben kertészetemtől megkapta. Az előkészületi lépéseknek azért van fontos szerep, mert így a gyökerek könnyebb tudnak terjedni.

3. Ültetés mente: Mivel a barackszínű trombitafolyondár a tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű talajokat kedveli, ezért célszerű az ültetés során az ültető gödröt Dolce Vital általános virágfölddel feltölteni. Miután beleraktuk a növényt a keverékkel feltöltött gödörbe, alaposan meg kell öntözni. Ezt a feladatot minden héten legalább egyszer el kell végezni, de forró, nyári napokon, ajánlott még egy napot beiktatni.

4. Téli felkészülés: Kertészetemtől konténeres kiszerelésben kapja meg a kapaszkodó növényt, ezért a téli fagyos hónapokat leszámítva, az év bármely napján lehet ültetni. Amennyiben Ön egy kora téli napot választ arra, hogy elkezdje ezt a folyamatot, érdemes felkészíteni a kapaszkodó növényt a későbbi hidegebb napokra. Ebben az esetben javasolt a növény alsó részét 30-40 cm-es magasságig betakarni felaprított levelekkel, szalmával vagy talajtakaró hánccsal. Ezzel kis odafigyeléssel megelőzhető a téli talajátfagyás okozta gyengülés.

A fenti négy lépés gyorsan elvégezhető, viszont minden odafigyelést megér, hiszen így biztosak lehetünk abban, hogy rengeteg barackszínű virágot pillanthatunk meg egy nyári reggelen.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI FENYŐK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.