Termékek Menü
0

A barackrózsaszín virágú trombitafolyondár gondozása

Megyeri Szabolcs
2015-01-14 15:03:57

Minden növény számára fontos a gondoskodás, és ez alól a barackrózsaszín virágú trombitafolyondár sem kivétel. A kerti teendők közül a metszés az, amire mindenképpen szükség van, hogy kordában lehessen tartani a trombitafolyondár növekedési erélyét.

Talajigény: Speciális összetevőjű talajra nem igényes, de fontos, hogy jó vízáteresztő képességű legyen és az alapvető tápanyagokban dús. Kellő tápanyaghoz juthat a kapaszkodó cserje, hogy ha az ültetés során Dolce Vital általános virágföld keverékbe helyeztük. Ezzel biztosított, hogy a vegetációs idő alatt minden fontos tápelemet megkap, amire szüksége van, így egészségesen és dúsan fog fejlődni.

Metszés: A barackrózsaszín virágú trombitafolyondár könnyen átveheti az irányítást kertünkben, hogy ha nem metsszük meg idejében. Célszerű kora tavasszal megmetszeni ezt a kapaszkodó cserjét, így megannyi virágot fog hozni nyár közepétől, egészen az ősz elejéig. Fontos, hogy ha már egyszer elkezdtük a metszést, akkor ne hagyjuk abba, mert az új hajtásoknak köszönhetően gyorsan újra növekedésnek indul a növény. Minden növény metszése estén mindig tiszta metszőollót használjunk, így elkerülhetjük kertünk befertőzését.

Öntözés: Az újonnan ültetett trombitafolyondárt alaposan szükséges megöntözni, hogy a gyökerek terjedésében segítsük. Forró nyári napokon, termesztésen szükséges még egy öntözést beiktatni. 

Növényvédelem: A barackrózsaszín virágú trombitafolyondár nem fogékony a kártevőkre, kórokozókra. Azonban, hogy ha a metszés során nem jártunk el kellő figyelemmel, akkor véletelnül is befertőzhető a kapaszkodó cserje. Ha az ültetés során nem vettük figyelembe azt a pár alapvető igényét, akkor a rossz elhelyezés és a kevés hely miatt, legyengülhet a növény, így a levéltetveknek jó élőhelyként szolgálhat. Ha esetleg olyan kártevővel, kórokozóval áll szemben, amit nem ismer és nem tudja mit tegyen ellene, akkor bátran kérje ki szakember tanácsát.