A barackrózsaszín trombitafolyondár ültetése

Megyeri Szabolcs 2015-01-14 12:55:13

Remek választás barackrózsaszín virágú trombitafolyondár, hogy ha a kertjében be szeretne futtatni egy öreg fa törzsét, házfalat vagy pergolát. Arra azonban ügyelni kell, hogy 10-12 méter magasra is megnőhet, hogy ha van helye terjeszkedni. Emiatt alaposan gondoljuk át, hogy hol szeretnénk a későbbiekben látni. A kert napos helyére ültetve a trombitafolyondár folyamatosan, nagy tölcsér virágaival fog megörvendezetni bennünket.

Ha megtalálta a megfelelő helyet a barackrózsaszín trombitafolyondár számára, akkor javasolt annak a területnek a földjét ásóval átforgatni, hogy minél porhanyósabb talajba lehessen beültetni. Az ültető gödörnek általában kétszer olyan széles és mély helyet kell szánni, mint amekkora konténerben kertészetemtől megkapta a kapaszkodócserjét. Mivel tápanyagban dús és jó vízáteresztő képességű talajban fejlődik a legjobban ez a dísznövény, ezért célszerű már az ültető gödröt ilyen keverékkel feltölteni. A Dolce Vital általános virágföld keverék gondoskodik arról, hogy az egész vegetációs idő alatt kellő mennyiségű tápanyagot kapjon a növény, valamint a rendszeres öntözést a jó vízfelvevő- és vízmegtartó képessége segíti. Miután elhelyezte a kapaszkodónövényt a gödörbe, érdemes alaposan megöntözni, hogy a gyökerek növekedését elő lehessen segíteni.

Amennyiben minden igényére figyeltünk, akkor sok éven keresztül kerti barátunkként köszönthetjük a trombitafolyondárt.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.