A babérsom ültetése

Megyeri Szabolcs 2014-12-13 17:15:58

 A japán babérsom félárnyékos helyen érzi jól magát, ott ahol nincsen kitéve erős napsugárzásnak. Amennyiben otthona világosabb, naposabb területen fekszik, akkor azzal kell számolni, hogy a sárga pöttyök és a zöld levélszín elkezdenek halványulni, ezáltal a cserje elveszíti a díszítő értékét. Leginkább a tavaszi ültetés a megfelelő, mert a téli ültetetések legnagyobb ellensége a talaj átfagyása, mely a cserje gyengüléséhez vezethet. A babérsomot ültethetjük dézsába, ki a kertbe valamint fa alá.

Dézsás, konténeres változatban nagyszerű éke lehet egy társasház balkonjának is, viszont megfelelő körültekintéssel kell ültetni a babérsomot, mivel a növény minden része mérgező. Azonban kisebb hely esetében mindenképpen kordában kell tartani, mivel akár 2-3 méter magasra is megnőhet. Kiválóan fog érvényesülni a fehér falú ház előtt vagy mellett, mert jó kontrasztot fognak adni egymásnak.  

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.