A babérsom gondozása

Megyeri Szabolcs 2014-12-13 17:05:30

A japán babérsomot ajánlatos direkt napfénytől megóvni, tehát a kert olyan részére ültetni, ahol félárnyékban lesz. Magas a vízigénye, tehát a folyamatos nedves talajt kedveli, ezért a rendszeres, alapos, nagy mennyiségű öntözés ajánlott. A rövidebb aszályos időszakokat át tudja vészelni, azonban a nyári locsolás mindenképpen elengedhetetlen, hiszen hazánkhoz képest nedvesebb helyről származik.

Az örökzöld cserjékre jellemző, hogy gyökérzetük a talaj felső 40 cm-ben helyezkednek el, ezáltal a legnagyobb probléma ennek a rétegnek az átfagyása lehet a téli hónapokban. Az átfagyás nem a növény kifagyását fogja eredményezni, hanem a legyengülését, ezért fontos, hogy a frissen ültetett babérsomot takarjuk be lombbal, szalmával 30-40 cm-nyi magasságban. Ajánlott a takarást úgy kialakítani, hogy se eső, se hó ne jusson be alá, ezáltal még inkább megvédhetjük a cserjét. Mivel csak kisebb gyakorlásra van szükség, ezért a kezdő kertbarátoknak is ajánlom, mert mindenki csodálva fogja nézni a kertjében lévő tarka levelű cserjét.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.