3 tipp az Aranytarka kúszó kecskerágó felhasználásához

Megyeri Szabolcs 2015-01-07 15:30:18

Az Aranytarka kúszó kecskerágót igen sokféleképpen lehet felhasználni, ezáltal több helyen lehet színfoltot kialakítani a kertben ezzel a cserjével. Mivel alacsony növésű díszcserje, ezért remek választás talajtakarónak, sövénynek, de még akár dézsában is nevelhető.

Talajtakaróként:

A kevésbé szép látványt nyújtó kerti talajok eltakarására is szokták ültetni az Aranytarka kúszó kecskerágót. Akár 1.5 méter szélesre is szét tud terülni, ezáltal remekül befedi a körülötte lévő talajt, ahol a gyomok irtásával sem lesz többet probléma.

Dézsába:

Ugyancsak az alacsony habitusának köszönhetően nem csak kerti talajban, hanem dézsában is remekül nevelhető ez a díszcserje. Arra kell figyelni minden átültetés alkalmával, hogy ne ültessük rögtön sokkal nagyobb átmérőjű cserépbe, mert akkor hirtelen elkezd nagy tömegű gyökeret növeszteni, ezáltal a felső, dekoratív része nem fog fejlődni. Figyelni kell a dézsa téli takarására is, hogy a talaj nehogy átfagyjon, mert akkor a kecskerágó elkezdhet gyengülni.

Sövényként:

Mivel igen alacsony növény, ezért sűrű, tömött, egységes sövény nevelhető belőle. Minden év tavaszán elegendő megmetszeni a cserjét, ezáltal a metszés helyén mindig új, erőteljes hajtást nevel ki a következő időszakban. Fontos, hogy mindig éles és letisztított metszőollóval dolgozzunk, hiszen csak így érhető el tiszta, sima metszlap és így kicsi az esélye annak, hogy mi magunk fertőzzük be a kertünket.

Akármelyik felhasználási lehetőséget választja az Aranytarka kúszó kecskerágónál, biztosan minden arrajárónak megakad a szeme ezen az igen mutatós levelű cserjén. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.