Termékek Menü
0

3 indok, ami miatt kevesebb narancs-piros virág nyílik a trombitafolyondáron

Megyeri Szabolcs
2015-01-15 14:58:19

Akadnak kertbarátok, akik júliusban kétségbe esetten szemlélik nem régiben ültetett narancs-piros trombitafolyondárukat, mert nem, vagy csak épphogy virágzik. Ennek három oka lehet, és ha ezeket megoldjuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a következő nyáron már megannyi tölcsérvirág lesz a kapaszkodócserjén.

Helytelen metszési idő: Minden virágáért ültetett növény esetében fontos, hogy helyesen válasszuk meg a metszés időpontját. A narancs-piros trombitafolyondárt kora tavasszal, február végén, március elején érdemes megmetszeni. Amennyiben később végezzük el ezt a feladatot, akkor levághatjuk azokat a hajtásokat, amiken a virágbimbók találhatóak.

Tápanyag túladagolása: Sok kertbarát úgy hiszi, hogy kicsivel több tápanyag kijuttatása biztosan nem árt a növénynek, ettől csak jobban fog növekedni. Ez nem így van. Ha több tápelemet juttatunk ki, mint amennyit a csomagolás előír, akkor a növény visszamaradhat a fejlődésben. Ugyan a narancs-piros virágú trombitafolyondár a tápanyagban dús földet kedveli, de a túlzott mennyiséget már ő sem tudja felhasználni.

Árnyékos hely: Ahhoz, hogy szépen tudjon virágozni a narancs-piros trombitafolyondár szüksége van legalább 8-10 órányi megvilágításra. Emiatt a kert egy napos helyére kell ültetni. Ha árnyékos helyre lett ültetve a trombitafolyondár, akkor előfordulhat, hogy az ágakon nem lesz kellő mennyiségű virágbimbó.

Látható, hogy legtöbbször a túlzott gondoskodás, vagy éppen a figyelmetlenség okozza azt, hogy nem virágzik ez a kapaszkodócserje. Fontos ügyelni, hogy megadjuk azt a pár alapvető igényét, amire szüksége van, hiszen legyengült állapotban sokkal fogékonyabb lesz kártevőkre, vagy kórokozókra is.