3 indok, ami miatt kevesebb narancs-piros virág nyílik a trombitafolyondáron

Megyeri Szabolcs 2015-01-15 14:58:19

Akadnak kertbarátok, akik júliusban kétségbe esetten szemlélik nem régiben ültetett narancs-piros trombitafolyondárukat, mert nem, vagy csak épphogy virágzik. Ennek három oka lehet, és ha ezeket megoldjuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a következő nyáron már megannyi tölcsérvirág lesz a kapaszkodócserjén.

Helytelen metszési idő: Minden virágáért ültetett növény esetében fontos, hogy helyesen válasszuk meg a metszés időpontját. A narancs-piros trombitafolyondárt kora tavasszal, február végén, március elején érdemes megmetszeni. Amennyiben később végezzük el ezt a feladatot, akkor levághatjuk azokat a hajtásokat, amiken a virágbimbók találhatóak.

Tápanyag túladagolása: Sok kertbarát úgy hiszi, hogy kicsivel több tápanyag kijuttatása biztosan nem árt a növénynek, ettől csak jobban fog növekedni. Ez nem így van. Ha több tápelemet juttatunk ki, mint amennyit a csomagolás előír, akkor a növény visszamaradhat a fejlődésben. Ugyan a narancs-piros virágú trombitafolyondár a tápanyagban dús földet kedveli, de a túlzott mennyiséget már ő sem tudja felhasználni.

Árnyékos hely: Ahhoz, hogy szépen tudjon virágozni a narancs-piros trombitafolyondár szüksége van legalább 8-10 órányi megvilágításra. Emiatt a kert egy napos helyére kell ültetni. Ha árnyékos helyre lett ültetve a trombitafolyondár, akkor előfordulhat, hogy az ágakon nem lesz kellő mennyiségű virágbimbó.

Látható, hogy legtöbbször a túlzott gondoskodás, vagy éppen a figyelmetlenség okozza azt, hogy nem virágzik ez a kapaszkodócserje. Fontos ügyelni, hogy megadjuk azt a pár alapvető igényét, amire szüksége van, hiszen legyengült állapotban sokkal fogékonyabb lesz kártevőkre, vagy kórokozókra is. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI FENYŐK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.